Hunvald-blog

602. Egy kis baráti segítséggel

2021. július 02. - HunvaldBlog

Itt a péntek, a hét utolsó munkanapja, így aztán tényleg csak röviden pár sorban a mai testületi ülésről. Pontosabban a napirend tiltakozást kiváltó 19. pontjáról – a Klauzál téri Vásárcsarnok egyes bérleti szerződéseinek a módosítása – és annak érdekes megszava- zásáról. (Az Önkormányzati TV-n megnézhető, Vásárcsarnok/Gastro Market 52:45-től.)

szavazas20210702.jpg

Mint a képen is látható, Niedermüller Péter előterjesztése – annak ellenére, hogy Újvári-Kövér Mónika távolmaradt mindettől, a Momentum és Garai Dóra ellene szavazott, ill. a Városüzemeltetési Bizottság nem támogatta – egyszerű többséggel mégis átment a fideszes képviselők segítségével, akik távozásukkal lehetővé tették a Vásárcsarnok kiárusításának elindítását. (Megj.: 15 éves szerződés, kvázi tulajdonjog – de szép is ez!)

Csak három Facebook-bejegyzés a sok közül a mostani testületihez és a döntéshez kapcsolódóan:

Ilyen egyszerűen nincs. A polgármester elirányítja Garai Dórát ahhoz a Vattamány Zsolthoz, akinek megszavazták a dupla végkielégítést, hogy vele meccselje le ezeknek a szerződéseknek a körülményeit, hiszen ők kötötték. A jelenlegi önkormányzat csak folytatja. Akkor mitől is különbek náluk? Ráadásul megfejelték, ha jól olvastam +5 évvel a futamidőt. (via Gerő Erzsébet)

Ez az a Szűcs Balázs, aki 2019 nyarán még az ellen kampányolt,hogy ne lehessen a Klauzál csarnokból bulicsarnokot csinálni? Ott gyűjtötte az aláírásokat Vajnai Attilával. Rosszul emlékszem? (via Mohácsi Angéla)

… mi lett volna, ha a becsületes Momentumos képviselők szintén kivonulnak (és csak a megalkuvó opportunisták maradnak bent), akkor határozatképtelen az ülés, és nincs döntés. Ilyen értelemben a Fidesz jól döntött.... A kollaborációnak sok árnyalata van, mindet láthattuk, szerencsések vagyunk. (via Almási-Kecskés Gusztáv)

Hát ez most a helyzet. További szép estét és kellemes hétvégét mindenkinek!

*

2019 szeptemberében az akkori képviselőtestület megszavazta a Vásárcsarnok átépíté- sét, felújítását, de a lakókkal nem közölték, hogy pontosan milyen jellegű lesz az újabb átalakítás. A nyilvánosságra került anyagokból azonban annyit lehetett megtudni, hogy 600 fős rendezvények megtartására tennék alkalmassá. Idézet a dokumentumból: "A fejlesztés alapja a vásárcsarnok jobb kihasználtsága, amit több módon akarnak elérni. Elsődlegesen az épület, mint nagyszabású rendezvények, másodsorban úgymond Street food piaccá akarják átalakítani, amit a galéria szinten kialakított 8 nagyobb és 8-10 kisebb étter- met, két bárt és egy kávézót hoznának létre, food court jelleggel." (Megj.: itt nézhetők meg az akkoriban suttyomban elkészített idealizált látványtervek az átalakításról.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6316611452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása