Hunvald-blog

607. No, ez is megvolt

A műsor elkezdődött.

2021. július 18. - HunvaldBlog

Pénteken, 16-án lezajlott az a lakossági fórum, amelyet a Klauzál téri Vásárcsarnok önkormányzati hasznosítása ürügyén trombitált össze a kerületvezetés. Megjegyzem, hogy egy olyan döntés ürügyén (az önkormányzat bérbe adja a csarnokot), amiben bő két héttel korábban, már döntés született a testületi ülésen. Talán, esetleg, netántán egészségesebb lett volna előbb megtartani a fórumot, és csak utána dönteni...

csarnok_forum2021.jpg

A színpad készen áll, kezdődhet a műsor…

Mindenesetre a fórumról készült felvételt az Élhető Erzsébetváros – vágatlanul – feltette a Facebook-ra, így azok is megnézhetik, akik valamilyen ok folytán nem jutottak el a K11-be, ahol Niedermüller Péter és Bárdi Zsuzsa válaszolt (már amikor, és már amire) a feltett kérdésekre. És itt van egy komment/észrevétel is a sok közül, szintén az ÉE oldaláról. Csak úgy, az íze kedvéért…

A mostani fórumon megtudtuk, hogy nagytudású polgármesterünk most, július 15-én keresi azt a módot, amely szerint a július 2-án meghozott képviselőtestületi határozatot, hogy tudja július 31-ig módosítani vagy negligálni. (Nem, ő nem dilettáns...) Azt is megtudtuk, hogy több ügyvédi iroda is dolgozott a július 2-án elfogadott határozat-tervezeten, ami eleve katasztrofális, és mint ilyen, aláírása esetén felveti a hűtlen/hanyag keze- lés megvalósulását. (Ezt erősítette meg a Bárdi Zsuzsa alpolgármester által elmondottak is.)

Csak halkan jegyzem meg, hogy ezek szerint az ügyvédi irodák megbízá- sa is felvet szakmai (pénzmosási?) kérdéseket. Mivel indítványokat várt szeretett polgármesterünk az esetleges módosító javaslatokra, én (az idő rövidsége miatt) csak kettőt említettem, amit most is megismétlek, bízva abban, hogy nem süket fülekbe súgdosok: feltétlenül szükséges az indexálás, mert józan ésszel belátható, hogy 10+5 évre fix bérleti díjjal nem kötünk bérleti/használati szerződést, illetve annak teljes körű kizárása szerződésekben, hogy a bérlő érdekében lebonyolított kb. fél milliárd Ft értékű beruházás semmilyen módon, semmilyen esetben nem megtérí- tendő a bérbeadó által, a bérleti díj beszámításával, illetve a jogalap nélküli gazdagodásra hivatkozás kizárása.

A műszaki felvetések vonatkozásában (én vagyok a legjobban meglepve!) egyetértek Bárdi Zsuzsával.

Arra azonban továbbra sem kaptunk magyarázatot, hogyha olyan rossz- nak tartotta a mostani vezetés a FIDESZ által megkötött szerződéseket, vajon miért nem bontotta fel azokat rendkívüli felmondással, tekintettel a milliós nagyságrendű bérleti díjtartozásra. Bízom benne, nem azért, mert a szerződések a rendes felmondást kizárták.

Javaslom továbbá mindenkinek, hogy módosítási (jobbítási) javaslatait juttassa el drága polgármesterünknek, ne egyedül kelljen mindent kitalálnia. (Napi 4-5 ezer vendég a Klauzálban, dohányzás kérdése, stb.)

Hááát… Mit is mondhatnék? Tessék megnézni a videót, érdemes rászánni azt a másfél órát. Tanulságos.

További szép estét mindenkinek.

*

Július 2-án szavazta meg az önkormányzat, hogy bérbe adják a Klauzál téri csarnokot. A Fogas–Instant érdekeltségi körébe tartozó vállalkozások – az Andrássy 52 Bar Kft. és a Pontoonka Group Kft. – átalakításokat hajthat végre az épületen, majd legalább 2037-ig Gastro Market néven üzemeltetheti a csarnokot. Az erzsébetvárosi képviselő-testület döntése során Garai Dóra és a Momentum képviselői nemmel szavaztak, míg kétfőnyi Fidesz-frakció kivonult a testületiről – így lehetővé tették az előterjesztés elfogadását 6:4 arányban.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2416632196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása