Hunvald-blog

662. Visszatekintés

Néha nem árt emlékezni. És emlékeztetni.

2022. január 11. - HunvaldBlog

Áder János kitűzte az országgyűlési választás napját. Lehet tehát készülődni, 82 nap múlva április 3-án választhatunk.  Demokratikusan. Ja, meg egyenlő pályák, egyenlő esélyek… Tetszetek még emlékezni ezekre a plakátokra?

ok_lopnak.jpg

Visszatekintés az előző kampányra.

ÁSZ (Fügedi Ubul, 2018. jan. 11.)

2017. december 6-án az ÁSZ 331 millió Ft bírságot szabott ki a Jobbikra a tavaszi plakátkampányért. Mindezt annak „alapján” hogy a plakáthelyek ajánlati, ún. listaárát kinevezte piaci árnak, és megállapította, hogy a Jobbik annál kevesebbet fizetett. A különbség pedig nem vagyoni jellegű, büntetendő párttámogatás. Azt, hogy a tényleges ár egy alku eredménye és a tényleges piacon jóformán mindenki a listaárnál kevesebbet fizet, nem vette figyelembe.

A 2010-es kampányban a Fidesz sokkal nagyobb kedvezményt kapott. Az ÁSZ anno azt is megvizsgálta, teljesen rendben lévőnek találta — és máig sem tudott meg semmi olyasmit, ami ennek ellene szólna. Aminek csak egy oka lehet: az akkori "piaci" ár alacsonyabb volt — nem a listaárat vették annak, hanem a harmadát.

Mindenki reszkessen: pontosan ennyi alappal a Hold–Föld távolságot is bármikor kinevezhetik piaci árnak — és az ellen sincs jogorvoslat. Magyarország nem jogállam

Történt mindez akkor, amikor épp kibukott, hogy a Fidesz jóval nagyobb kedvezményt kapott 2010-ben Simicska jóvoltából, csak akkor Lajos még az Orbán embere volt.

Tessék felkészülni: a módszerek azóta csak durvultak. (Megjegyzem, messze ezek a plakátok voltak akkor — és azóta is — a legjobbak, a legütősebbek...)

P.s.: Áder kiváló ütemérzékkel ugyanerre napra, április 3-ra tette a kormány gyűlölet- keltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazását is. Nesze nekünk demokrácia legnagyobb ünnepe! Magyarország nem jogállam.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr316810528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása