Hunvald-blog

792. "A társadalom tisztítsa meg önmagát”

Édentől keletre…

2023. április 10. - HunvaldBlog

Alekszej Moszkaljovot börtönbe zárták, mert 13 éves lánya háborúellenes és Ukrajna-párti jelszavakat rajzolt az iskolában. Moszkaljov elmenekült, de elfogták. Méghozzá Minszkben, ami elvileg egy másik ország fővárosa, és a kis buta apuka azt hitte, hogy ott majd biztonságban lesz. A kislányt az iskola rajztanára jelentette fel.

putyin_orban.jpg

*

Egy kitűnő tanuló moszkvai diáklány:

  • nem vett részt a kötelező hazafiasság-órákon,
  • WhatsApp-profilképének ukránpárti szimbólumot választott,
  • egy chatcsoportban háborúellenes megjegyzésre ragadtatta magát.

Őt is iskolájának dolgozói jelentették fel, és a rendőrök őrizetbe vették a tízéves(!) kislányt.

*

Egy 40 éves férfit „utastársa” jelentett fel a moszkvai metrón, amikor észrevette, hogy telefonján „a hadsereget hiteltelenítő fényképeket” nézeget. A nézegetőt két hétre sittelték le.

Stb. stb. — a Financial Times szerint egymás feljelentgetése mostanra a sztálini időkhöz hasonlóan általános gyakorlattá vált.

*

Újabb 180 nappal meg fogják hosszabbítani az aktuálisan éppen a kelet-ukrajnai(!) háború miatt elrendelt veszélyhelyzetet. David Pressman budapesti amerikai nagykövet a múlt héten emlékeztetett arra, hogy különböző veszélyhelyzetekre hivatkozva már több mint 2550 napja rendeleti kormányzás van Magyarországon. Ez hosszabbodik most 180-nal: este 11:50 és 11:55 között bármely törvény, szabály, rendelet fölülírható, hangsúlyosan ideértve a költségvetést és a 2/3-osakat is. Ahogy a főninek éppen tetszik.

Az utolsó néhányezer még nem rendszerkonform tanárt most purgálják ki keresztény-nemzeti kollégáik közül.

Viszont nálunk nem hazafiasság-óra van, hanem hit- és erkölcstan. Ugye, milyen alapvető különbség?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1218099554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása