Hunvald-blog

790. Kibújt a szög a zsákból

Orbanisztán működése.

2023. április 02. - HunvaldBlog

Megint visszadobták a debreceni akkugyárról szóló
népszavazás kérdéseket. (444.hu

Újabb népszavazási kérdéseket dobott vissza Debrecenben a helyi választási bizottság; továbbra is a tervezett akkumulátorgyárról van szó. A Miakö egyesület kérdéseire szót sem érdemes vesztegetni: továbbra is a szokásos hülyeségek sorjáznak bennük. Viszont előkerült egy Bíró Zoltán nevű magánszemély, aki végre értelmes, tisztázó jellegű és eldönthető kérdést tett fel. Ez csak egyetlen szóban különbözik az általam előzményben javasolttól, amennyiben nem „építsenek” hanem „létesítsenek” szerepel benne.

akkugyar_tuntet_1.jpg

A bizottság azonmód fel is hívta figyelmet arra, hogy a „létesítsenek” meglehetősen pontatlan, mivel itt a gyár építése a lényegi elem — és itt válik a dolog jelentőssé. Nagyon jelentőssé.

Ugyanis a végre-valahára normális kérdést is elutasították. Méghozzá arra hivatkozva, hogy az épít(kez)ést a kormányhivatal engedélyezheti, tehát ha eredményes népszavazás után Debrecen közgyűlése azt meg akarná tiltani, túllépné hatáskörét.

Még egyszer: A debreceniek nem dönthetnek arról, hogy építhet-e náluk bárki bármit — a belvárosi sertéshizlaldától a taktikai atomfegyverek kilövőhelyéig. Se népszavazással, se közgyűlésen; sehogy. Teljesen fölösleges további kérdéseket beadni: a kormányhiva- talt csak a kormány kötelezheti.

Mitől önkormányzat? Tessenek szépen visszanevezni tanácsra, aztán tanácskozhat feszt.

Fügedi Ubul

P.s.: Én a magam egyszerű módján leírtam, hogy a döntés azért jelentős, mert a VB szakított a köntör falazásával, és kimondta, hogy az építés ellen (helyi) népszavazás nem tartható. Magyarország ugyanis nem jogállam, az "önkormányzat" nem kormányozhatja önmagát. Ezt most először deklarálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8418092614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása