Hunvald-blog

705. Magyarország előre megy

2022. június 05. - HunvaldBlog

Szele Tamás: Gorinov képviselő vétke. (Huppa) 
Azért ilyent még az orosz jogtörténet is keveset ismer: náluk sem túl gyakori, hogy valaki gyermekrajz-verseny és táncmulatság elhalasztása miatt kapjon tíz-tizenöt évet.
De, mint látjuk: előfordul. Van rá jogi lehetőség.

itelet1.jpg

Röpke tucatnyi éve az oroszok el se tudták volna képzelni, hogy ezek az idők visszatérhetnek. A kilencven évvel ezelőtti állapotokról nem voltak emlékeik, azt viszont megtanulták, hogy amit leírtak (akár ezekről, akár másról, főleg történelmükről), az biztosan hazugság. Nem ismerték fel a jeleket, csak örültek, hogy újra van karizmatikus vezetőjük. Olvassátok a történetet, és ismerjétek fel a bírónőben a szomszédotokat!

A mi fejlett jogrendszerünk azt a baromi hosszú vádpontot tavaly óta egyetlen szóban foglalja össze: rémhírterjesztés.

P.s.: Nálam nagyon a bírónőre fut ki a történet... látom magam előtt az ítélőtáblát, ahogy megsemmisítik a veszprémi bíróság ítéletét (Kolontár ügyében) anélkül, hogy bármi hibát ki tudnának mutatni benne, de arra hivatkozva, hogy nem volt megfelelő az indoklása. (Az indoklása!) Aztán kijelölnek egy másik bíróságot, és ott az elvileg megismételt eljárásban az ügyészség vadonatúj vádjai alapján elmarasztalják a MAL-osokat. És nagyon látom a két eset között a folyamatos vonalat. Mert van. (Fügedi Ubul)

*

Kis segítség az utószóhoz: Vörösiszap-per (1); Vörösiszap-per (2)Vörösiszap-per (3)Vörösiszap-per: döntött a Kúria.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3817849201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása