Hunvald-blog

868. Semmi zabolátlanság

2024. február 23. - HunvaldBlog

K. Endre erdélyi falujában nyaralt tavaly nyáron Novák Katalin. (444.hu) 

Miután köztársasági elnökünk áprilisban kegyelmet adott Kónya Endrének, családostól (férj–alezredes, 3 gyerek, két szülő) egy hetet nyaralt az erdélyi Zabolán, Kónya Endre falujában, Kónya és Lévai Anikó barátainak kastélyában.

novak_zabola.jpg

A zabolai Mikes-kastély felújítására a Bethlen Gábor Alap „nemzetpolitikai támoga- tásaiból” adott a magyar állam (értsd: az Orbán-család) egymilliárd forintot. Ebből az Angliából hazatelepült arisztokraták a kastélyt (Zabola Estate néven) magán kastély- szállóvá építették át.

 Az 500 hektáros magánterületen épült Zabola Estate - Transylvania 2 tóval, 4 horgásztóval, túrázási és lovaglási lehetőséggel, valamint szauná- val várja vendégeit Zabola festői vidékén, Kovásznától 6 km-re. A kertre néző, egyedi kialakítású szobák saját fürdőszobával rendelkeznek. Kiságy és ágynemű felár ellenében biztosított. Az erdélyi nemesi család tulajdo- nában lévő szálláshely a 16. századi kastélyból és 2 mellékszárnyból áll. A wifi az egész területen ingyenes. A 7 étkező közül 2 kültéren, 2 a teraszon és 3 beltéren található. Az étkezők és a szalonok a régi istállókban, a főépülettől 250 méterre, a tó másik oldalán helyezkednek el. Kert és játszótér is rendelkezésre áll.

A helyszínen á la carte étterem működik. Reggeli felár ellenében az ágyba is kérhető. Az ételek és italok a szobában, a szezonális erdei pavilonban vagy a parkban fogyaszthatók el. Számos programlehetőség, köztük medvenéző túrák, vadles és lovaskocsikázás kínálnak kellemes időtöltést. A helyszíni magánparkoló díjmentesen használható.

A képen a kastély udvarán a tulajdonos Gregor Roy Chowdhury gróf (alias Gergely) és Novák Katalin pózol a kamerának a kastély udvarán.

A bevétel, haszon tisztán a gróféké, a magyar állam nem résztulajdonos. A közpénzből felújított kastélyt érdeklődők nem látogathatják, a zárt magánterületre csak a szálló- vendégek mehetnek be.

Fügedi Ubul

P.s.: Felfüggesztik a Kúriai Döntések című folyóirat kiadását, amíg ki nem derül, hogyan kerülhetett bele a kegyelmi botrányt kirobbantó határozat. (444.hu) Nagyon fontos megértenünk. Ebben a rendszerben nem az a baj, ha a pedofilt kiskorú(ak) kényszerí- tésével mentegető gazember kegyelmet kap, és még a büntetett előéletét is törlik, elvégre ő haver. Nem annyira, mint pl. Szájer, de azért haver. Az a baj, ha ez kiderül.

*

Én még mindig meg tudok lepődni. Az elnök kegyelmet ad valakinek, majd családjával elvonul magán nyaralásra a megkegyelmezett falujába, a megkegyelmezett családjával szoros baráti kapcsolatban lévő ex-arisztokraták — mi pénzünkből felújított — kastélyá- ba. Ez az ő szuverén döntése volt, félreérthetetlenül. Nem találok szavakat. (Győri Péter)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5518337913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása