Hunvald-blog

248. Orbán hatalma és világa

2018. július 17. - HunvaldBlog

 Nem ez jött volna, aztán mégis ez jött. De kezdjük az elején: időközi választások voltak mostanában, bő egy héttel ezelőtt Józsefvárosban, most vasárnap pedig Miskolcon. És bár az ellenzéki pártok felsorakoztak – mégis mindent vitt a Fidesz. Az ellenzék labdába se nagyon tudott rúgni. És jövő ősszel önkormányzati választások lesznek.

Visszatérve az elejére: tegnap este ismét Kálmán Olga vendége volt Kéri László polito- lógus, aki többek közt a diktátorokról és Orbán Viktor mostanra kialakított rendszeréről beszélt, meg arról, hogy az orbáni politika hogyan ássa alá a demokráciát. És hogy úgy tűnik, nincs igény ennek a rendszernek az eltakarítására. Aki esetleg nem látta tegnap este, nézze meg most.

Jó éjt, és a fentieknél szebb álmokat.

P.s.: Ja, és hogy el ne feledjem; módosította a választási szabályokat a Fidesz-KDNP. Szigorodnak a kampánytámogatás visszafizetésére vonatkozó szabályok; fegyelmit kap a jegyző, ha elnyúlik a szavazás; betiltják a vadplakátolást; bármilyen borítékban küldheti  szavazatát a határon túli. A módosításokat a Fidesz, a KDNP és a német nemzetiségi kép- viselő támogatta, így lett meg a kétharmad, a Jobbik nem szavazott, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd nemmel voksolt Gulyás Gergely, Bajkai István, Zsigmond Barna Pál, Kocsis Máté és Németh Szilárd indítványára. (És ez a hír után érdemes megint megnézni, meghallgatni miket is mondott Kéri László Orbán világáról és hatalmáról…)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr314119175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása