Hunvald-blog

266. Hétvégi rövid (8)

2018. szeptember 09. - HunvaldBlog

Szép estét, jó estét. Biztos mindenki olvasta már a nagyszerű hírt, hogy pár napja bíróvá nevezték ki Patyi Andrást; és mostantól ez a kiváló bírságbajnok* vezeti a Kúriának azt a tanácsát elnökként, amelyik a népszavazási kérdésekben és más választási ügyekben bíráskodik. Merthogy az NVB egykori elnöke és a NKE volt rektora – hogy hogynem, de – rögtön tanácselnökként kezdi bírói pályafutását. Van ilyen, nem? De.

patyi2018.jpg

Kinevezése határozatlan időre szól, így Patyi még egy lépéssel közelebb került a létre- hozandó Közigazgatási Felsőbíróság elnöki posztjához. Azaz, Orbán kicsi Patyijaez a Nagyonsajnálomminiszterelnökúr jellegű ember – felelhet majd a kormánnyal kapcsolatos bírósági döntésekért. De szép is lesz!

Áder János kedden nevezte ki bíróvá Patyit, miután egy külön törvénymódosítással, a lex Patyiként elhíresült rendelet ezt lehetővé tette. (via 168 óra)

A hvg.hu egy forrása szerint Patyi kinevezése azért is pikáns, mivel tanácselnöknek olyan bírókat szokták kinevezni, akik már letettek valamit az asztalra, például kollégiumvezetői vagy más poszton bizonyítottak.

További kellemes estét mindenkinek.

P.s.: Ezt meg bő egy hete dr. Sándor Zsuzsa írta a blogján: Hogy eközben szétveri(k) a bírósági rendszert, megfélemlíti(k) a bírákat és beletipornak a még megmaradt független- ségükbe, az legyen a jogot kereső polgárok baja. (Lásd.: Kik is itt a hazaárulók?)

*Patyi akkor lett bírságbajnok, amikor a választások törvényessége felett őrködő, elvileg független testület első számú vezetőjeként tetőtől talpig becsicskulva sajnálkozott őfel- ségének, amiért az NVB megbírságolta, mivelhogy Orbán két alkalommal is gyerekek között kampányolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7214231465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása