Hunvald-blog

281. Szemét, embertelen kormány

2018. október 24. - HunvaldGyörgy

Több száz ügyvéd tiltakozik a hajléktalanság kriminalizációja ellen. A petíciót Dr. Ésik Sándor ügyvéd indított el - írja a Mérce. A hajléktalanság nem bűn és nem szabálysértés. A hajléktalanság a legszörnyűbb helyzetek egyike, amelybe ember kerülhet – olvasható a felhívásban, ami kiemeli, hogy a jogszabály rossz "és nem lett volna szabad” megszületnie.

nyomor2016-3.jpg

Teljesen igaza van! Szemét, embertelen kormány ez! A figyelmükbe ajánlom ezeknek az önmagukat kereszténynek valló pogányoknak Máté evangéliumát:

Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, és ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok! (Máté 25, 34-36.)

Hunvald György

P.s.: Elítélt hajléktalan: ezt a pert Kafka sem tudta volna megírni – Groteszk tárgyalás tanúi lehettek, akik követték a fővárosi hajléktalan nő ellen indított bírósági eljárást: távmeghallgatás a szomszéd szobából, bürokráciába fulladó hatósági intézkedések. Végül nyomatékosan figyelmeztették, hogy többé ne legyen hajléktalan. Ezek nem normálisak. És mi sem, mert ezt hagyjuk.

***

Bírók is aláírták a hajléktalanok büntetése elleni petíciót. Nyilatkozott az RTL Klub Híradó- jának az a jogász, aki elindította a hajléktalanok bíróságra citálása és megbüntetése elle- ni online petíciót. Már több mint 1700-an támogatták a tiltakozást. A petíció itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2214320137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása