Hunvald-blog

294. Hétvégi rövid (9)

2018. december 02. - HunvaldGyörgy

Olvasom ezt a cikket a 24.hu-n, miszerint Orbán Viktor Prágában találkozott Andrej Babis cseh miniszterelnökkel, és beszélt neki mindenfélét. Első olvasatban, ha igaz, amit Orbán mond, akkor az azt jelenti, hogy az európai emberek értékszintjéhez képest mi a nean- dervölgyiek szintjén mozoghatunk. Akkor viszont nagy a baj, mert éretlenek vagyunk az európai közösséghez. És ekkor jönnek a gyámok a világpolitika mezején.

orban2018_ff.jpg

Most Putyin a gyámja az Orbán kormánynak. Ennek a helyzetnek egyik fő felelőse, az a zombi média (ma már egypárti hírszolgáltatás van), amely az elmúlt "nyócévben" a kamu rezsicsökkentésben, a migráns vadászatban és a "sorosozásban" hülyítette a magyart.

És ha mindez nem lenne elég erre a hideg, sötét vasárnapra, itt van még ez is: nagyon úgy néz ki, eldőlt, hogy Bécsbe költözik a CEU, Magyarország ismét szegényebb lesz. Sokkal szegényebb. És sötétebb... A döntést az intézmény részéről ugyan hivatalosan még nem erősítették meg, de hétfő délutánra nemzetközi sajtótájékoztatót hívtak össze.

Mint ismert, az egyetem vezetése máig adott határidőt a kormánynak, hogy aláírja a CEU működését garantáló nemzetközi megállapodást. Ez azonban nem történt meg, mert ők (mármint a kormány) nem foglalkoznak mindenféle egyetemi ultimátummal. (Megj.: No- vember 9-én Orbán Viktor azt mondta a Kossuth rádióban, hogy a CEU Bécsbe költözése blöff, ő maga pedig nagy tételben merne fogadni rá, hogy látni fogjuk még a CEU-sokat Budapesten…)

"– Még egyszer mondom, hogy az a barom Pokorni is értse: nem én kergettem el a CEU-t, hanem ezt a Vlagyimir várja el tőlünk! A kurv@ anyátokat, mi olyan nehéz ezen? Negyven évig mindenki értette, most meg már senki?!” Ezt szeretném hallani, Orbán hangján, kilopott hangfelvételről, óránként, minden nagy hallgatottságú tévé- és rádióadón. (via Lévai Júlia)

Ezek után azt hiszem, nem túlzás, amit Guy Verhofstadt minderről gondol és mond:

Hogy egy kormány bezárathatott egy egyetemet, az a nácik bukása óta példátlan Európában. … Nem csak Orbán Viktor szégyene az, amit a CEU-val csinált a kormánya, de az Európai Néppárté is, amiért tétlenül nézték végig mindezt.

***

Az előző, Házmesterország c. poszt margójára… Reagált az ELTE-BTK dékánja a feljelen- tősdire. Múlt héten a 888 arra szólította fel az egyetemi hallgatókat, hogy jelentsék fel azokat a tanáraikat, akikről úgy vélik, "gátlástalanul ideológiai agymosást folytatnak", azaz "szellemi erőszakot tesznek a diákokon". (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7714412348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2018.12.05. 19:19:44

Teljes tévedés azt hinni, hogy Putyint akár csak hangyányira is érdekelné a CEU. A CEU kirugdalása Orbán egyszemélyes akciója, és egyetlen indoka az, hogy az egyetemet Soros alapította. Márpedig Orbán (és több elvtársa) Soros pénzén tanult, a rendszerváltásra készülő FIDESZ (akkor még nagybetűsen) Soros pénzéből működött, tehát Orbán Sorosnak kvázi lekötelezettje. Márpedig aki valaha valami jót tett vele, arra Orbán kegyetlenül lecsap, amint ezt az SZDSZ példája is kiválóan mutatja.
süti beállítások módosítása