Hunvald-blog

317. Ma éppen tíz éve

2019. február 10. - HunvaldGyörgy

Polgári jog záróvizsgára készülve bevillant, hogy pont ma tíz éve vett őrizetbe a már akkor is "nagyon felkészült" és "független" ügyészség. Az az ügyészség, amelyet már akkor sem az akkori legfőbb ügyész irányított, hanem Polt Péter visszajövetelére készülve a megfelelő helyezkedésekkel készülő ügyészek. A politikai ügyek voltak a legmegfele- lőbb ugródeszkák erre. 

ugyeszseg_1.jpg

Az akkor őrizetbe vevő ügyész ma már Polt kabinetfőnöke és a Legfőbb Ügyészség szóvivője, a másik szereplő a Biszku-per ügyésze volt, biztosan ma is számos kényes ügyet bíznak rá.

Gondolom. nem kell hosszasan magyaráznom, hogy sose a látszatnak higgyünk, hiába "mi" voltunk akkor hatalmon, az irányítás már rég nem volt a "miénk". Valójában az ügyészség 2000 óta mind a mai napig fideszes irányítás alatt volt és van. Arra azonban jó volt az őrizetbevétel, mert megmutatta azt is, hogy milyen gyorsan lehet elveszíteni azokat a "barátokat", akikről az ember azt hitte kitartanak mellette. Már aznap délután megtudta az ember, hogy milyen karakán társai, "barátai" voltak.

Amíg ebben nem lesz változás csak annyit kell tenni a Fidesznek, hogy a neki nem tetsző politikust az ügyészséggel kicsit megszorongatja és máris eggyel kevesebben vagyunk, mert ebben még ma sincs változás. Emiatt nem számítanak nekem azok a szirénhangok, melyeket olvas néha-néha az ember, ezen a térfélen, a túloldal pocskondiázása meg az ingerküszöbömet sem lépi át.

Bizton állíthatom, nekem csak a valódi barátaim véleménye számít és azok a választók fontosak, akiket névvel és név nélkül ismerek és bíznak bennem. Erre a számomra kel- lemetlen évfordulóra kizárólag úgy tekintek vissza, hogy mit adott nekem a mához és a jövőmhöz. Segített átértékelni dolgokat, megerősített abban, hogy a hitvány emberek elvesztése csak megkönnyíti azt az utat, amit be kell járnom és nagyon nagy erőt adott, ahhoz hogy küzdjek a legkilátástalanabb helyzetben is, nem feladva azt, amiben hiszek.

Az út, amit megteszünk, néha fontosabb eredményekkel járhat, mint maga a cél.

Hunvald György

***

Időgép: 2009. február 10-én reggel Hunvald György polgármestert, a fővárosi közgyűlés képviselőjét őrizetbe akarják venni a lakásán, majd az önkormányzatban. Miután Hunvald értesül róla, hogy az Ügyészség keresi, ügyvédjével azonnal jelentkezik a vizsgálatot ve- zető ügyésznél. Kihallgatják, meggyanúsítják, és őrizetbe veszik. Azután 823 napig nem térhetett haza. (Érdekes, hogy míg a hatodik kerületi ügyben a fővárosi MSZP szolidárisnak mutatkozott a meggyanúsított polgármesterrel, és az ügyészséget támadta, addig Hunvald György őrizetbe vétele után rekordsebességgel megszületett a nyilatkozat: le kell mondania a Fővárosi Közgyűlésben betöltött mandátumáról, és fel kell függesztenie párttagságát. Miért ez a kettős mérce? – tette fel a kérdést 2009. február 12-én Burány Sándornak a Népszabadság.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3814619022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2019.02.11. 14:08:12

Óriási lakáspanamák játszódtak le a kerületben, melynek HGY volt apolgármestere.
HGY-t felmentették a lakással kapcsolatos csalások vádja alól (nem tudom ki védte, de jólcsinálta...), de:
Külömböző ügyekből HGY-t bűnösnek találták. A lakáskiutalások és a szerződések kapcsán hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Mindezekért 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélték. Ezt gyakorlatilag előzetesben leülte.
Tudjuk, "koncepciós per" volt, de az az ügyvéd - aki valószínüleg nem volt amatőr - ezekből az ügyekből nem tudta kivakarni...

ételizésítő 2019.02.11. 14:57:28

Ja, az Almássy téri művház - a VII. kerület egyetlen, egyben a főváros kiemelkedően legjobb minőségű művháza, eleve koncertteremnek tervezett koncertteremmel, a mai MüPához mérhető hangzásminőséggel, a földszinten többek közt a kerületi gyerekek úszástanítására is szolgáló úszómedencével - szcientológusoknak való eladásáért már magában kötél járt volna, ha rajtam áll.
Azóta kb. szétrohadt az egész, gyakran járok el előtte, és olyankor ölni támad kedvem. Az egésznek a felelősét. Valami Hunvald Györgyöt.

gomboc7 2019.02.11. 15:17:53

Mondják már, hogy Hunvald esete mutatja majd meg, van-e esély bármilyen megujulásra az ellenzéknek Karácsony vezetésével BP-en. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

kvadrillio 2019.02.11. 16:15:41

hmmm....az, hogy jelenleg szabadlábon vagy még nem jelenti azt, hogy nem vagy egy velejéig bűnös fószer...

kvadrillio 2019.02.11. 16:21:35

@kvadrillio: jahhh...és most ipeg kurvára pipa vagyok, mert egy májrákos családtagomnál leállították novum góc miatt a kemós gyógyszerét, tehát innentől palliatívan agonizálhat még 1-2 hónapig. mer ebben az országban csak addig élhet a beteg, ameddig a kormány megengedi. REMÉLEM A GECIK IS !!!!!

regicipo 2019.02.11. 16:40:56

@kvadrillio: De az, hogy te mit gondolsz, az sem jelent semmit. A probléma, hogy olyan országban élünk, ahol nem lehet megbízni a bírósági ítéletekben, ahol koncepciós perek zajlanak. Lehetséges, hogy HGY bűnös volt valamiben, de az is lehet, hogy nem. Rajta kívül ezt sosem fogja biztosan tudni senki. A bírósági eljárás azonban inkább cirkuszhoz hasonlított, mint jogi eljáráshoz. Szóval ahelyett, hogy felülünk a kamuhíradónak, érdemes tényeket keresni, akármennyire is nehéz. és bár tény, hogy a bíróság elítélte valamiért, de az is tény, hogy ettől még pont annyira lehet bűnös, mint ártatlan.

n3spr3ss0 2019.02.11. 16:44:43

Szerintem meg jót tenne az országnak, ha a fidesz nagy része legalább ennyire tisztességes emberekből állna. Ezzel nem azt mondtam, hogy hibátlan ember.

inteligencs elenzeki 2019.02.11. 17:13:38

"Valójában az ügyészség 2000 óta mind a mai napig fideszes irányítás alatt volt és van."

Teljesen összezavarjátok az embert. Eddig az volt a duma, hogy 2010 után a 2/3-os fidesz idézek "elkezdte átalakítani az ügyészségeket".

Még a végén kiderül, hogy a rendszerváltás óta Orbán kezében van minden.
Röhejes na.

Nancsibacsi 2019.02.11. 17:19:57

@regicipo: Milyen koncepciós per az, ahol a vádpontok felében felmentik a vádlottat? Merthogy itt az történt.
Nem inkább az lehet, hogy a hűtlen kezelés, korrupció ennyire nehezen bizonyítható?
Verheti itt a mellét Hunvald is, meg Fapál is - de mire? Hunvaldot ELÍTÉLTÉK, csak nem minden vádpontban. Fapált meg BIZONYÍTÉK HIÁNYÁBAN mentették fel. Vagyis ő volt az államtitkár, a bűncselekmény MEGTÖRTÉNT, csak éppen nem lehet bizonyítani, hogy fizettek neki, és nem csak sportból volt hülye. Hunvaldnál is kb ez a helyzet - a bűncselekmény megtörtént, ő volt a felelős, de mivel egy politkusnak joga van idiótának lennie, és 10 milliót fizetnie egy kalapácsért, ezért felmentették. Persze minden vádpont alól nem sikerült, mert másfél év csak rajta maradt...

Karipapa01 2019.02.11. 18:23:02

@Comte de Gippaud: "Még a végén kiderül, hogy a rendszerváltás óta Orbán kezében van minden.
Röhejes na."
Inkább szomorú :(

Karipapa01 2019.02.11. 18:26:50

@Nancsibacsi: "Nem inkább az lehet, hogy a hűtlen kezelés, korrupció ennyire nehezen bizonyítható?"
-Öltél?
-Nem!
-De a Marika néni azt mondta!
-Marika néni azt is mondta, hogy lapos a föld....

apro_marosan_petergabor 2019.02.11. 18:31:45

Azt nem értem, hogy a maszop ennyire gyengén áll, hogy büntetett előélettel indítanak valakit egy választáson?
Persze az is lehet, hogy abban a csapatban ez érdem...

Nancsibacsi 2019.02.11. 18:36:12

@Karipapa01: Nem, itt inkább az a helyzet, hogy egy bezárt szobában vagy egy lefejezett hullával. Benyit a rendőrség, és azt mondod: "Nem én voltam." És ezzel fel is mentenek, mert nincs rá bizonyíték, hogy a hulla nem saját magát fejezte le.

Karipapa01 2019.02.11. 19:34:41

@Nancsibacsi: Nagyon helyes! És jogszerű!
süti beállítások módosítása