Hunvald-blog

365. A demokrácia dicsősége

2019. július 04. - HunvaldBlog

Jóestét, jó estét. Ha valaki esetleg lemaradt volna róla: a parlament keddi ülésnapján a derék honanyák és honapák a demokrácia nagyobb dicsőségére törvénymódosítással döntöttek az európai parlamenti és az országgyűlési képviselőjelölteket megillető mentelmi jog szabályozásának módosításáról. (És ha már ott voltak, egy füst alatt a Magyar Tudományos Akadémia kinyírásáról kutatóintézet-hálózatának és minden egyebének lenyúlásáról is döntöttek* abban a szép nagy házban. Ha már ott voltak.)

czegledy_letart.jpg

Elmondható, tehát, hogy a törvényhozás működik. A demokrácia nem. Pontosabban Magyarországon pillanatnyilag ilyen a demokrácia. A balsors azzal vert meg csaknem 200 embert, hogy országgyűlési képviselő legyen. A többséget Orbán karnagy úr vezényli, a maradék egyharmad asszisztál és nyavalyog. (via HírKlikk

A Lex Czeglédy néven is ismert módosítással a jövőben nem jár mentelmi jog azoknak, akik ellen jelöltté válásuk előtt kényszerintézkedést rendeltek el, illetve vádat emeltek. Így aztán semmi akadálya nem lesz annak, hogy az ügyészség már azt is megakadályoz- hassa, hogy valakiből képviselőjelölt lehessen. De szép is ez!

Dr. Sándor Zsuzsa volt bíró a Klubrádió Esti gyors c. műsorában mondta el véleményét minderről. ITT hallgatható meg a néhány perces beszélgetést a JogÁsz blogon.

További szép estét mindenkinek.

*Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat nevű műintézet (ingyen) megkapja a MTA kutató- intézeteit, annak ingatlanvagyonát, a sikeres pályázatokat, szerzői és egyéb jogokat, és minden egyebet, ami a kutatók nevéhez köthető. (via HírKlikk)

***

Ha valakit esetleg hosszabban és szakszerűbben is érdekel, hogy mi okozta/okozza a galibát Czeglédy Csaba és az ő mentelmi jogának ügyében, az erről itt olvashat – szintén dr. Sándor Zsuzsától – a 24.hu-n. Szép, tanulságos történet ez is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1314926224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása