Hunvald-blog

485. Spanyolviasz

2020. június 27. - HunvaldGyörgy

Olvasom a most csütörtökön elfogadott rendeletet az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről, miszerint az önkormányzat területén található üzletek a meghatározott esetek és a szállodákban működő üzletek kivételével 24 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva.

korut_terasz1.jpg

Jó döntés! Most tartunk ott, ahol 13 évvel ezelőtt voltunk. Az MSZP-SZDSZ-KDNP frakcióvezetői előterjesztésében 2007. december 14-én hasonló tartalmú rendeletet fogadott el Erzsébetváros képviselőtestülete, amit 2010-től persze átírt az utánunk jövő önkormányzati vezetés.

Mindenesetre jó érzés látni, hogy elővették ezt a régi rendeletünket és újra érvényes a régi szabályozás. Némelyik mondata majdnem szó szerint azonos az általunk akkoriban elfogadottal. Például:

  • a régi 2007-es rendelet "Az alkoholtartalmú italok árusításának ezen időszakban történő beszüntetéséről az üzletek üzemeltetői kötelesek a vásárlókat írásban, általuk jól látható helyen tájékoztatni."
  • a most elfogadott 2020-as rendelet "továbbá a szeszesital forgalmazásának ezen időszakban történő tilalmáról, illetve beszüntetéséről a vásárlókat írásban, általuk jól látható helyen tájékoztatják."

Hiába, nem kell feltalálni a spanyolviaszt, csak elő kell venni azokat a dolgokat, amelyek régen jól működtek. Emlékszem annak idején egy darabig, havonta legalább egyszer, személyesen csináltam próbavásárlást este 11 után, vajon betartják-e a tiltást az üzletek vagy sem…

Hunvald György

***

A 24.hu, az Index, és a többiek szerint minden idők legszigorúbb, az érintett lakók szerint meg Budapest legmegengedőbb csendrendelete jön a bulinegyedben. (Megj.: 2007-ben talán ha 50 kocsma, vendéglátóhely volt az adott területen. Most olyan 800…)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9315970904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása