Hunvald-blog

624. Kivéve a gyevi bírót

Egyedi törvények — Matthias Corvinus

2021. szeptember 10. - HunvaldBlog

Kormányrendeletben szabályozták, hogy a kormányközeli elitképző építkezésére szinte semmilyen szabály ne vonatkozzon. (24.hu

Városkép, infrastruktúra, műszaki tartalom, növényzet — minden le van szarva. "Mert akarom. Én!!!"

mcc.jpg
A jogi hierarchia fontos eleme, hogy a helyi önkormányzatok is hozhatnak jogszabályokat. Ugyanennek a hierarchiának egy másik fontos eleme, hogy ezeket egy kormányrendelet bármikor felülírhatja. Egyfajta sajátos humor jele, hogy a kormányfő kedvenc, fideszes elitképzőnek kiszervezett álegyetemét arról a Mátyás királyról nevezték el, akit a népnyelv "igazságos" előnévvel illet.

Fügedi Ubul

P.s.: A tetőtérnek díszítő funkciója van, mint pl. az ELTE dunaparti épületei előtti lábazatsornak. A dolog lényege, hogy a tervezés ára a költség x %-a, tehát minél több funkciótlan elemmel "gazdagítják" a létesítményt, annál többet keresnek rajta. Ennek megfordítása fontos eleme lehetne egy valódi rendszerváltásnak.

*

Februárban mutattuk be, hogyan jutott több száz milliárdos vagyonhoz a kormányközeli elitképző. (...) A kormánypárti képviselők tavaly megszavazták Semjén Zsolt törvényjavas- latát, és odaajándékozták a Richter- és Mol-részvények 10 százalékát az MCC-t működtető Tihanyi Alapítványnak (tavaly szeptember óta Mathias Corvinus Collegium Alapítvány), valamint a kollégium által használt gellérthegyi ingatlant is. A részvények értéke nagy- ságrendileg 280 milliárd forint körül van. Erről ITT olvashat bővebben. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8016685816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása