Hunvald-blog

694. Csókolom! Ági van?

2022. április 27. - HunvaldGyörgy

Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről. (24.hu

Pár napja jelentette be Facebook-oldalán Tóth Bertalan, hogy az MSZP őszi tisztújításán nem indul a társelnöki tisztségért. (Megj.: de majd az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a „csapat tagjaként” segíteni kívánja a közös munkát…)

toth_kunhalmi2020.jpg

Tóth Bertalan tehát távozik a párt éléről. Nos, ezt már korábban meg kellett volna tennie. Az MSZP Retkes Attilája (az SZDSZ utolsó előtti elnöke) volt, leépítette a pártot, színtelen-szagtalan semmi politikát csinált. Alkalmatlan volt pártelnöknek. Ennyi.

Kunhalmi Ágnes az Azonnalinak adott interjút minap: szerinte nem maradhat változatlan a pártstruktúra, és attól teszi függővé a további politikai sorsát (jelentsen ez bármit is), hogy tud-e a pártnak hozzáadott értéket produkálni. Azt meg, hogy elindul-e újra társelnöknek, azt nem a nyilvánossággal, hanem a párt tagságával közli majd először.

*

Szintén az Azonnali interjúban hangzott el... Ujhelyi Istvánnak van egy válasza az MSZP bajaira: változtasson nevet a párt.

Olvastam valami ausztrál krimit reklámszakemberekről (Szőrmetolvajok). Ennek emlékezetes jelenete az, amikor a nagyvállalat tulajdonosa felelősségre vonja a megbízott külsős reklámcéget, amiért nem akarják megváltoztatni a vállalat nevét és logóját.
— Nem csinálnak maguk semmit!
— De. Lebeszéljük a maga reklámosztályát a név és a logo megváltoztatásáról. (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6917818385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2022.04.27. 23:27:48

A Retkes-hasonlat nagyon találó, csak a kifejtése sikeredett hiányosra. Retkesben és ekként Tóth B.-ban közös, hogy a párt leépülésének nem okai, hanem következményei voltak. Az SZDSZ azért épült le, mert nem volt hajlandó köztársasági elnökké választani az MSZP által már akkor is kevéssé érthető módon erőltetett Szily Katalint. Emiatt nemcsak a pártot "koalíciós szavazattal" listán rendszeresen bejuttató MSZP-szimpatizánsok fordultak el tőle, de saját bázisának maradéka is. Bármilyen álságosan tagadták is, mindenki számára egyértelmű volt, hogy a közt. elnök választását ők döntötték el úgy, hogy Szily helyett Sólyom László mellé álltak. Az ezt kísérő képmutatás pedig volt annyira gusztustalan, hogy erkölcsös ember többet arra a párta ne szavazzon. Ezek után választották a színtelen-szagtalan bürokrata Retkest a párt élére, és ő megtette az elvárhatót: rendberakta az egykori párt könyvelését

Az MSZP összeomlásának oka a '18-as kampány pálfordulása volt: a párt fennállása óta először szakított azzal a gyakorlattal, hogy az örök veszteseket tolja a frontvonalba, és látszólag a párt két nyerőemberére: Botkára és Tóth Józsefre bízta a kampányt. Amikor pedig (micsoda meglepetés!) gyorsan-gyorsan kiderült, hogy ők mást és máshogy akarnak csinálni, mint az örök vesztesek, hát menesztették őket. A párt a már soxor bevált vesztesekkel ment neki a kampány végének, ők pedig hozták a tőlük elvárhatót az MSZP történetének addigi legnagyobb vereségével (azt csak most sikerült alulmúlni).

Ezután lett az MSZP elnöke a színtelen-szagtalan bürokrata Tóth B., és ő megtette az elvárhatót: rendberakta az egykori párt könyvelését. Így hát most lehet még négy éve frakcióvezetőként: annak sokat fizetnek.

vizipipa 2022.04.29. 13:36:15

Kár, hogy Kunhalmi felvirágoztató, útmutató tevékenységéről egy szó sincs.
süti beállítások módosítása