Hunvald-blog

701. Képmutató banda

2022. május 23. - HunvaldBlog

Dúró Dóra: Minden egyes megfogant magyar gyermek közkincs. (Telex

Imádom ezt. A turbójobboldaliak totálisan tiltanák az abortuszt, mondván, hogy az emberi élet szent. Egészen addig, amíg meg nem születik a gyermek. Hogy utána mi történik vele – az már a szülő dolga, az államnak semmi köze hozzá, miből él meg a család, miből nevelik fel a gyermeket. Az állam, köszöni szépen, széttárja karjait, mondván, it's not my business.

duro_dora2022.jpg

Szó sem lehet róla, hogy konkrét pénzbeli támogatást adjunk a gyermekek után (nem adókedvezményt, aktuális támogatást!), mert "nem támogatjuk a megélhetési gyermek- szülést". De azért tilos az abortusz.

Képmutató banda vagytok addig, amíg az állam az abortusz tiltása mellett kötelességet nem vállal arra, hogy 18 éves koráig anyagilag és minden egyéb tekintetben is támogas- sa egy nem kívánt terhességből született gyermek életútját.

Marosan Bence Péter

P.s.: A "nem támogatjuk a megélhetési gyermekszülést" visszautalás volt a második Orbán-kormány kezdeteire, amely a direkt pénzbeli támogatással szemben az adóked- vezményt támogatta, és ez volt az indoklás. Ma már van egy csomó minden egyéb is, amit azonban szintén leginkább a felsőbb osztályok tagjai tudnak igénybe venni.

Ja, és a gyermek nem„közjószág”.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr517838851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.05.27. 08:01:48

Van fogamzásgátlás is.
süti beállítások módosítása