Hunvald-blog

702. Az Alaptörvény tizedik módosítása

Magyarország nem jogállam.

2022. május 26. - HunvaldBlog

Megszavazták az Alaptörvény tizedik módosítását, szomszédos országban zajló háború esetén is lehet veszélyhelyzetet hirdetni. (24.hu

Az országgyűlés elfogadta, a kormány azonmód, még a módosítás hatályba lépése előtt alkalmazni is kezdte (ezek a formaságok csak hátráltatják a munkát). A módosításnak pontosan egy darab gyakorlati jelentősége van: az újfajta vészhelyzetet a kormány immár saját hatáskörében hirdetheti ki. Az egészségügyi vészhelyzethez még szükség volt Müller C. tisztifőorvos formális javaslatára, az újhoz már semmilyen külső közre- működő nem kell.

varga_judit2022.jpg

A képen látható igazságügyminiszter expozéja szerint Magyarországnak (tehát nem a kormánynak, még véletlenül se) „az európai gazdasági kilátások” kezeléséhez kell biztosítania „a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét”. Nem az állampolgárok biztonsága vagy védelme, ugyan! Pénzről van szó, kéremszépen, és az sokkal komolyabb dolog annál, hogy hagyjunk holmi tisztifőorvosokat belekotnyeles- kedni!

Hát arra mindenesetre befizetek, hogyan fogja Magyarország „kezelni”„az európai gazdasági kilátásokat”. Izgalmasnak ígérkezik.

A gránit a leggyakoribb mélységi magmás kőzet, a leggyakoribb savanyú kőzet. Neve a latin granum = szemcse szóból származik. Építőkőnek már az őskorban is használták. Napjainkban leginkább sír- és díszítőköveknek, oszlopoknak, burkolóköveknek, járda- szegélynek stb. dolgozzák fel.

Ja, meg alaptörvénynek.

Fügedi Ubul

P.s.: Tényleg: tudja vki, hogy ezeket az izéket miért "veszélyhelyzetnek" hívják — és miért nem vészhelyzetnek? (Mármint azon kívül, hogy terjengősebb legyen.)

*

UPDATE: via Kökény Mihály / Facebook

A háborús veszélyhelyzet első intézkedése: megsarcolják a bankokat, biztosítókat, kereskedelmi láncokat, energetikai cégeket, hogy legyen forrás a rezsicsökkentés fenntartására és a honvédelem erősítésére.
Négy kérdés:
1. Elhiszi-e valaki, hogy a multicégek és pénzintézetek nem hárítják veszteségüket a fogyasztókra (ennek rengeteg trükkje van, akár tiltják, akár nem)?
2. Vajon Mészáros, Tiborcz és a többi oligarcha mennyit fizet be a költségvetésbe (pontosabban az optimalizált adón túl lesz-e többlet kötelezettségük)? Attól tartok, hogy a luxusfeleségeknek és barátnőknek nincs mitől tartaniuk.
3. S ha már bevételt akarnak növelni ilyen ostoba és fenntarthatatlan módon, miért nem az egészségügy és oktatás válságának leküzdésére kérnek pénz?
4. Tényleg ez a gyógymód az államháztartás hiányának mérséklésére?

Az első hatás: zuhan a forint és a részvények értéke. Szégyellem, hogy Orbán diktatúráját és baromságait kell magyaráznom külföldi barátaimnak és partnereimnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4717841409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása