Hunvald-blog

28. Tudta? Hát nemigen

2016. szeptember 28. - HunvaldBlog

"... én ezt a népszavazást nem érvényteleníteni próbálom, nem bojkottálom, hanem úgy, ahogy van, leszarom." (Hont András) 

Kellemes, száraz napok jönnek, mondja épp most a meteorológus. Lássuk be, ez azért egy jó hír. Ha már… A másik jó hír meg hogy már csak alig néhányat kell aludnunk, hogy – reményeink szerint – véget érjen ez a eszement, gyűlölködő és tök felesleges (ámde igen drága) hecckampány. Egyébként is, a vasárnap a családoké! Hát nem? Hát de.tutta_nem1.jpg

Adott tehát egy közjogilag értelmezhetetlen, lélektanilag katasztrofális kimenetelű és kapásból megkérdőjelezhető hitelességű procedúra, amely miatt viszont már most halálosan és ismételten gyűlöli egymást a politizáló közönség. Ehhez nem lehet asszisztálni, legföljebb magunkat menteni. Úgyhogy én ezt a népszavazást nem érvényteleníteni próbálom, nem bojkottálom, hanem úgy, ahogy van, leszarom. (Hont: További jó gyűlölködést, magyarok!)

Ezt a fentebb beidézett HVG-s cikket meg tessék szépen, figyelmesen elolvasni. Más: képviselői kérdésre Szijjártó Péter teremfocista külügyminiszter a napokban azt válaszolta, hogy a tárca 2015-ben 440 millió forintot fordított nemzetközi humanitárius segítségnyújtásra. A menekültek befogadásából sokat vállaló Svédország GNI-arányosan tízszer, Németország pedig ötször annyit költ nemzetközi segélyezésre, mint amennyit papíron az idegeneket elutasító Magyarország. Nem mellesleg: a kvótanépszavazás kommunikációs kampánya több mint 10 milliárd forintba került.

***

Tuttta? Ömlenek az érvénytelen szavazatok az NVI-hez. Tizenötezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel hétfőn és kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI), a szavazási iratok mintegy 18 százaléka érvénytelen volt. Az NVI internetes tájékoztató oldaláról, a www.valasztas.hu-ról az is kiderül, hogy szerdáig 51 353 szavazási iratot juttattak vissza postán az NVI-hez és további 22 216-ot a külképviseleteken adtak le. A levélben szavazásra csaknem 274 ezer választópolgár jogosult. (24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5311750065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása