Hunvald-blog

354. Heti Handó (3)

2019. június 01. - HunvaldBlog

A jogállamiság kérdésében a magyar kormány
mindig is nagyon körültekintő volt – mondta a kormányszóvivő. 

Hétvége és szombat van, így aztán ismét csak röviden: a NER igazságosztó/szolgáltató nagyasszonya törvénymódosítással érné el, hogy őt ne lehessen perelni, számonkérni, vagy – ne adj isten – felelősségre vonni. Mert ő a törvények felett áll.

hando_tunde5.jpg

És ezt most – ahogy a NER-ben kell – törvényben is rögzítené; legalábbis így összegezte Handó Tünde OBH-elnök legújabb, még május elején kelt jogszabály-módosítási javasla- tait az Országos Bírói Tanács (OBT), amely szerint

a bíróságok igazgatási vezetője nemcsak saját korábbi törvénysértéseit legalizáltatná visszamenőleg, de azzal, hogy a jogalkotóval törvénybe íratná azt is, hogy ne lehessen perelni, még ennél is tovább menne.

A helyzet pikantériája, hogy mint az az Index birtokában lévő dokumentumokból kiderül, Handó egyetlen nappal az OBT Országgyűléshez fordulása előtt tette meg építő javasla- tait, miközben több mint egy éve nem reagált az őt, illetve működési gyakorlatát érintő kritikákra.

Érdekesség, hogy a csütörtöki kormányinfón, amikor Gulyás Gergelyt Handó terveivel, illetve az Országgyűlésnek megküldött törvénymódosítási javaslataival kapcsolatban kérdezték, a Miniszterelnökséget vezető miniszter teljesen elutasító volt. Gulyás Gergely kijelentette: a bírósági szervezetrendszerre vonatkozó rendelkezések tökéletesíthetők lennének ugyan az elmúlt hat-hét év tapasztalatai alapján, ám minden idevágó tervüket olyan ellenszenvvel szemlélik kívülről, ami miatt változtatásról most nem lehet szó. (via Index)

Pedig Handó Tünde csak azért akarja, hogy ne legyen perelhető meg számonkérhető, hogy végre nyugalom legyen a bíróságokon. Isten bizony! Ezt ő maga mondta, és ha ő mondta, akkor az úgy is van. Hát nem?

További kellemes hétvégét mindenkinek.

***

Meghátrált a kormány, elhalasztja a közigazgatási bíróságok létrehozását - Évekig tervezték, az alaptörvényt is módosították, mégis egy pillanat alatt lefújták a közigazga- tási bírósági rendszer felállítását. Ritkán látni, hogy Orbán a nemzetközi kritikák miatt meghátrál. Az EP-választás után azonban láthatóan kénytelen volt feladni vagy legalábbis elnapolni egy fontos tervének megvalósítását. (via Index)

S hogy el ne feledjük: Miután a kormány szépen megkérte, hogy ne tegyen javaslatot, Áder János nem tesz javaslatot a Közigazgatási Felsőbíróság elnökének személyére. Mondom én, hogy rendes népek ezek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614873794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása