Hunvald-blog

29. Tündér Lala*

2016. október 01. - HunvaldBlog

Azt mondjuk, vasárnap eldől, hányan állnak még szóba velük egyáltalán. Ördögöt: vasárnap csak az dől el, mit fognak majd nekünk hazudni a továbbiakban. (Szele Tamás)  

Jóetét, jó estét. Ma szombat volt és október első napja, holnap pedig minden bizonnyal vasárnap lesz, meg – csak hogy örüljünk – egy népszavazásnak csúfolt izé. És mivel a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy aligha lesz meg az érvényességhez szükséges mintegy 4 millió szavazó, a kormány bevetette végső csodafegyverét Tündér Lalát, a Fidesz frakcióvezetőjét és kupakszakértőjét. Aki tegnap azonmód ki is állt a függöny elé s belengette, isten bizony lemond a kormány, ha vasárnap az igenek kerülnek többségbe.

kosa3.jpg

Mit ne mondjak, ügyes! Legalább is azon a színvonalon, amelyen a frakcióvezető úrnak vegetálni méltóztatik, mindenképp. Lala! De most komolyan! Tényleg azt hiszed, hogy az ellenzék beszopja ezt az utolsó pillanatban bedobott csalit, és elrohan igennel voksolni?!  Ne má’! Nagy volt az arcotok, és most fostok, mint állat, ez az igazság!

Fodor Gábor egyszemélyes liberális párt, akit szerencsére nem sikerült megvásárolnia a Fidesznek, ma az igen szavazás mellett kampányolt, mert szerinte a távolmaradás, meg az érvénytelen szavazás nem jelent kormányellenes cselekedettel. Remélem, Fodor népes rajongótábora tudomásul vette. (K. Szalonna)

De azért – biztos, ami biztos – Kósa még elmagyarázta azt is, hogy miért nem számít, ha esetleg érvénytelen lesz a népszavazás. És ha már arra járt, még elmondta, hogy külön- ben is, aki nem megy el szavazni holnap, az is rájuk szavaz, hiszen rájuk bízza a döntést. Mert akármi történik, akkor is azt csinálunk, amit akarunk – üzente a nép, az emberek és a demokrácia busafejű nagy barátja. Azért, mert a hallgatás beleegyezés. Szerinte.

Eddig mintha nem erről lett volna szó, Lala.

A mi pénzünkből van még, csak felület nem maradt, ahova fel lehetne még hányni valami ocsmány uszítást. Ennyi volt ebben, ennél többen nem hiszik el nektek a pontos időt sem, fiúk. Lehet, hogy az eredményt sem. (Tóta W.)

* Itt kérünk elnézést Szabó Magdától, meg mindenkitől, aki szerette/szereti ezt a mesét.

***

Tuttta? A legfrissebb felmérés szerint csökkent az esélye, hogy érvényes legyen a népszavazás. A Publicus Intézet felmérése szerint még a fideszesek körében is csökkent a szavazási hajlandóság, egy hét alatt 54-ről 46 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik biztosra ígérik, hogy elmennek szavazni vasárnap – ez derült ki a Vasárnapi Hírek számára készített közvélemény-kutatásból. Ezt azt jelentheti, hogy nem lesz érvényes a népszavazás; ehhez 4,1 millió érvényes szavazatra lenne szükségük Orbánéknak. (A Publicus Intézet által készített mérés a legfrissebb, ez az egyetlen kutatás, amelyik a Teréz körúti robbantás után készült - HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5511758507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása