Hunvald-blog

276. Valahol Európában

2018. október 09. - HunvaldGyörgy

Olvasásbűnözés: alapos nyomozás után fegyelmi fenyítésben részesítik a több mint egy éve előzetesben lévő Czeglédy Csabát, amiért megsértette a zárka- és körletrendet a Szegedi Fegyház és Börtönben – derül ki a hvg.hu birtokába került határozatból. Bűne az, hogy túl sok könyv volt nála a cellájában.

czegledy_konyv.jpg

A könyveket eltávolították, visszaesés veszélye így kizárt © Czeglédy Csaba 

A könyv valóban roppant veszélyes dolog, pl. esetleg elolvashatják más fogvatartottak is. Pláne, hogy a sajtófotókon látni, a bűnjelekből, mármint a két könyvekkel teli szatyorból kikandikál egy Dragomán-könyv meg Orwell 1984-e. Na ugye! Ez már rosszabb, mint egy élesre töltött pisztoly. Czeglédy büntetésként egy hónapig nem vehet részt a börtönprogramokon. (via Lendvai Ildikó)

A határozat pontosan rögzíti, hogy az engedélyezett mennyiségen felül – ami nem derül ki, pontosan milyen darabszámot jelent – 47 könyvet "halmozott fel” cellájában. A köny- veket eltávolították, visszaesés veszélye kizárt – a büntetés-végrehajtás teszi a dolgát.

Tehát akkor még egyszer: azért fenyítette meg a Büntetés-végrehajtási Intézet az előzetesben ülő Czeglédy Csabát, mert feles számú könyv volt a zárkájában. Ezt tényleg így kell 2018-ban, vagy már Erdogan Törökországa jött el? Legközelebb megverik – az elvileg még ártatlan – fogvatartottat, ha olvasni támad kedve? Vagy csak gondol rá.

Hunvald György

***

Megkérdezték a legfőbb ügyészt, törvényes-e Orbán Viktor magánrepülőzése. Megkérdezték. Válaszolt. Mi meg – addig is, míg Polt méltóztatik egyszer valóban vála- szolni – az elmúlt másfél hétben majd’ mindennap gyűjtöttük a népszavazást támogató aláírásokat, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Majdnem 600 jött össze csak itt Erzsébetvárosban. Ha az országban legalább 1000 helyen gyűjtenék hasonló módon az aláírásokat, akkor még egy hét és meglenne az egymillió aláírás.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2614292373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása