Hunvald-blog

311. No comment

2019. január 23. - HunvaldGyörgy

Elbírálta az ügyészség az MTVA székházában december 16-án és 17-én történt esemé- nyek miatt tett feljelentéseket. És teljesen rendben találta az országgyűlési képviselőkkel szemben alkalmazott MTVA-s erőszakot, sőt, szerintük a képviselők voltak erőszakosak a köztévé székházában. Ezért aztán hétfőn közérdekű üzem működésének megzavarása miatt rendeltek el nyomozást. Ismeretlen tettes ellen.

szel_mtva2018.jpg

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint:

Az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követe- lések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt.

You can’t be half pregnant, azaz „nem lehetsz félig terhes” – szól az angol mondás. Már hosszú évek óta folytatjuk a nagy terminológiai vitát: minek nevezzük ezt az izét, amiben élünk? Maffiaállam? Diktatúra? Fél-diktatúra? Diktatórikus berendezkedés? Autokratikus hatalom? Illiberális demokrácia? Hibrid rezsim? Hát most maga a Polt Péter vezette független főügyészség sietett a segítségünkre, s járult hozzá a terminológiai disputa megnyugtató és végleges lezárásához. (via Gábor György)

Ajánlott irodalom:

További szép estét.

***

Hadházy Ákos minderről az fb-oldalán: Mondhatnám, hogy mit is vártunk, de Polt Péter vezette ügyészség azért még mindig képes meglepetést okozni. Az várható volt, hogy valamilyen módon majd elmismásolják a a fegyveres biztonsági őrök és a nekik paran- csokat adó személyek elleni nyomozást, de az indoklás egészen elképesztő: azért nem történt hivatalos személy elleni erőszak, mert mi, országgyűlési képviselők állítólag „nem hivatalos személyként” jártunk el az MTVA székházban, ugyanis – itt jön a legjobb rész – „hivatalos eljárást nem folytattunk”. Tehát, ha jól értem, a képviselő megszűnik hivatalos személynek lenni, ha kilép az Országházból? Hab a tortán, hogy a kormányt vidáman ki- szolgáló ügyészek szerint mi eleve azért mentünk oda, hogy „a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsuk”, ezért még közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete miatt indul nyomozás – hivatalosan ismeretlen tettes ellen, de ne legyünk naívak – ellenünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7114584612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2019.01.26. 03:38:25

A miniszterelnök, G. Bonsai Duce szavaira, akkor is ha ő "még sohasem hazudott", mindig érdemes odafigyelni.
Ölég tán két kiejelentés.

2018. máj. 29. - "akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani." - és lőn!
Képesek.

2018. márc. 19. - "A választás után természetesen elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." - és lőn!
süti beállítások módosítása