Hunvald-blog

370. Strasbourg: az ítélet jogerős

2019. július 20. - HunvaldGyörgy

Absque pugna non est victoria, azaz küzdelem nélkül nincs győzelem. Tegnapelőtt megjött a Strasbourgi Bíróság ítélete, amelyben a Magyar Államot kártérítés megfizetésére köte- lezték, mert a velem szemben lefolytatott büntetőeljárás során megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

A Strasbourgi Bíróság tavaly novemberben peren kívüli egyezséget ajánlott fel az ügy- ben, amit én elfogadtam, a Magyar Kormány viszont nem és tovább arcoskodott. Ennek az lett az eredménye, hogy dupla annyi kártérítést kell fizetnie a Magyar Államnak, mint amit az egyezségben kellett volna. Az ítélet jogerős.

Az ítélet megállapította, hogy abban a büntetőeljárásban, aminek a végén felmentettek nem volt tisztességes az eljárás és nem volt hatékony jogorvoslatom arra, hogy ez ellen fellépjek.

Megjegyzem, a nemrégiben nagy dirrel-dúrral beharangozott perújítási eljárás ügyészi kívánságlistája ennek a most már jogerős strasbourgi ítélettel is tisztességtelennek mi- nősített büntetőeljárás felmentő ítéletének a megváltoztatásáról szól.

Magyarul, megint választási év van és jobb, ha a Hunvald nyugton van Erzsébetvárosban. Nos, nem maradok nyugton.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6314972100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berklac 2019.07.20. 23:57:13

Hát már folyamatosan cumizik a fidesz !

anonymand 2019.07.21. 08:36:59

..."a velem szemben lefolytatott büntetőeljárás során megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményét." - nem te vagy az egyetlen.
Sajnos.

..."a Magyar Államot kártérítés megfizetésére kötelezték" - írott malaszt.
Iványi Gábor és egyháza ügyében évekkel ezelőtt született elmarasztaló ítélet a magyar állammal szemben.
No und?

..."a Magyar Kormány viszont nem és tovább arcoskodott. Ennek az lett az eredménye, hogy dupla annyi kártérítést kell fizetnie a Magyar Államnak, mint amit az egyezségben kellett volna. Az ítélet jogerős." - az arcoskodás megszokott.
A fogalmazásod pedig pontatlan.
Nem "kell", hanem kellene!
Majd meglátod!

Egyébként pedig gratulálok!
süti beállítások módosítása