Hunvald-blog

807. Járdát festeni nem kell félnetek

2023. június 09. - HunvaldBlog

Nem rongálás a repedező járdákat kiszínezni
a Fővárosi Törvényszék döntése szerint. (Telex

A Fővárosi Törvényszék összhangban az Alkotmánybíróság 2019-es határozatával  megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését, és jogerős végzésben mondta ki, hogy véleménynyilvánításnak és nem rongálásnak számít repedező járdák kiszínezése. És megszüntette a szabálysértési eljárást.

kutyapart_blaha2017-1_1.jpg

Magyar Helsinki Bizottság közleménye szerint a mostani jogerős végzés lépésről lépésre levezeti, hogy miért nem tekinthető szabálysértésnek, ha kritikai céllal járdákat festenek négyszínűre. A bíróság kiemelte, hogy

... az érintett járdaszakasz befestése nem okozott maradandó állagsérelmet az érintett felületen, és objektív módon is alkalmas volt az üzenet közvetítésére.

Gondolom ez a döntés innentől az összes ilyen, a rendőrség által roppant súlyosnak, veszélyesnek ítélt cselekményre vonatkozik. És mostantól a rend szorgos őrei hasonló vehemenciával foglakoznak majd a térszétverő fociszurkolókkal, az ordítva/hányva vonuló kocsmatúrázókkal, stb.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Megjegyzem, hogy az MKKP többszörös visszaesőként követte el a fenti cselek- ményt, pl. pár éve a Dob utcában, majd a Blahán is festegettek rohadó járdákat, úgy ám!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7218143178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása