Hunvald-blog

609. Népszavazás, tök ingyen

2021. július 25. - HunvaldBlog

És akkor egészen új módszert találtak ki,
hogy meghallgassák a magyarok véleményét. (HVG

Kormányunk, amely minden eddig kezdeményezett népszavazástól meg- és vissza- rettent, most maga fordul ehhez az intézményhez. Miután az ennek eredményességi küszöbét meghatározó előírást tönkretették, gyorsan deklarálják is, hogy nem céljuk a népszavazás eredményessége — tehát hogy a közvetlen demokráciát nem az ügyek eldöntésére, hanem azok megcsúfolására, alantas propagandára kívánják használni. (Hadd fityegjen egy újabb fügefalevél: jusson a meztelen király alfelére is!)

nepszavazas.jpg

Olybá tűnik, végre lesz egy olyan népszavazás, amit meg is tartanak. Magukra valamit is adó pártok számára vissza nem térő alkalom. Rácuppanhatnak, és föltehetik a maguk kérdéseit: azokat, amelyekről szeretnék, hogy a nép döntse el őket a regnáló kormány helyett.

Ha már gyermekvédelem: itt olvashatók egy civil javaslatai. A szövegezésükön persze (mint minden szövegen) lehet javítani, de alakíthatók úgy, hogy mindegyik releváns és ügydöntő lehessen.

Nos, van-e Magyarországon ellenzék?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7816638120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása