Hunvald-blog

798. A felperzselt ország

Hülyék, hülyék, hülyék…

2023. május 04. - HunvaldBlog

Visszahozná a katonai oktatásba a nukleáris elrettentést
és a szittya gondolkodásmódot az új vezérkari főnök. (444.hu)

A háromnevű fegyvergyáros (aki azért lett honvédelmi miniszter, mert ő a kedvenc szóvivő asszony férje — normális dolog ez abban a rendszerben, amelyben azért lehet vki alezredes, mert ő meg a közt. elnök férje) fölmentette beosztásából az ugyancsak háromnevű vezérkari főnököt.

szalay_b1.jpg

Fotó: Huszti István / Telex

Nem, nem azért, mert kiderült, hogy engedélyezte a NATO-nak, hogy hazánkon át küldjenek egy adag ajándékot az ukránoknak — á, dehogy! Azért mentette fel, mert Romuluszunk elsősorban harcászati feladatokat látott el, és az „elhúzódó háború" hadműveleti szintű tudást és szakértelmet követel meg. Amint ezt mindnyájan tudjuk, az orosz–ukrán háborúban pontosan egyféle magyar hadművelet tervezhető: bevonulásunk Kárpátaljára.

Az új vezérkari főnök ehhez elsősorban a katonák gondolkodásmódját változtatná meg: visszahozná az oktatásba a „szittya gondolkodásmódot". Erről a legrészletesebben Hérodotosz tudósít a Görög–perzsa háború szkíta logosznak nevezett IV. könyvében.

„... semmiképpen sem szállnak szembe nyílt csatában az ellenséggel, hanem kitérnek előle, elhajtják a jószágot, útközben betömnek minden kutat és forrást, elpusztítanak minden legelőt A lakószekereket, asszonyostul–gyerekestül, valamint a nyájakat útnak indították. Csak annyi jószágot tartottak vissza, amennyi a maguk ellátására kellett” (Hér. IV. 120–121. ford.: Muraközy Gyula).

Ehhez fontos kiegészítés, hogy nem saját földjükön csalták végig a rájuk támadó perzsákat, hanem azokon a szomszédos területeken, amelyek urai nem adtak nekik segítséget.

Tehát ha a szorongatott ukránokat felbőszítené Kárpátalja megszállása, és mégiscsak elkülönítenék seregük egy százalékát, hogy tanítson minket móresre, a szkíta gondol- kodásmód azt diktálja, hogy csapatainkat két részre osztva a Felvidéken, illetve Erdélyen át vonuljunk vissza előlük, útközben felégetve-lerombolva mindent, amit csak találunk.

A „szkíta gondolkodásmód” Böröndi kinevezőjének elképzeléseit tükrözi. A miniszter ugyanis a magyar honvédelem jövőjét az üzemeiben gyártott fegyverek felvásárlásán kívül a huszár jellegű könnyűlovasság fejlesztésében látja.

„Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon!” — lelkendezett szil- vásváradi helikopterezése után. (A lipicai katonalónak totálisan alkalmatlan, érzékeny, melegvérű fajta, de ezt most hagyjuk...)

Ez a lelkendezés egyébként nagyon jól megy neki.

„Az utolsó magyar huszár egységet 1954 novemberében megszüntették. 2020-óta azonban újra van Magyar Huszár!” — örvendezett mindössze három helyesírási hibával 2022. szeptember 11-én. (Megj.: az FB szerint jelenleg nem érhető el…)

Arról, hogyan reagálnának a katonai vezetőink által feltételezett benyomulásra a szlovákok, illetve a románok, a szkíta gondolkodásmód nem igazít el. Elvégre a szkíta időkben még se románok, se szlovákok nem voltak...

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1718117068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása