Hunvald-blog

810. Hadifoglyok Magyarországon

Nem, ez nem Semjén „magánakciója” volt.

2023. június 21. - HunvaldBlog

Ukrán hírszerzés a fogolyátadásról: A magyar fél kereste meg Putyinékat, az ukrán megkeresésekre viszont mindent letagadtak. (Szabad Európa

Orbán Viktornak mihamarabb Kijevbe kellene utaznia - mondta az ATV Híradónak Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, aki szerint ez egy lépés lehetne a magyar-ukrán viszony javítása irányába. Közben Mesterházy Attila azt állítja: már hónapokkal ezelőtt levelet írt az ukrán ombudsman a magyar biztosnak az együttműködését kérve, de nem kapott választ.

orban_zelenszkij.jpg

Korábban a sajtó arról írt, hogy a kárpátaljai hadifoglyok Magyarországra hozatala Semjén Zsolt „magánakciója” lehetett, de a Szocialisták és Demokraták elnöke szerint ez kizárt, hiszen a titkosszolgálatok bevonása nélkül az akciót nem lehetett volna lebonyo- lítani. (ATV Híradó riportja)

*

Andrij Juszov ukrán katonai hírszerzési szóvivő állítása szerint a magyar fél kereste meg az oroszt a művelet ügyében, erről bizonyítékaik is vannak. A Magyarországra kerülő hadifoglyokról állítása szerint még mindig hiába kérnek a magyar államtól hivatalos megerősítést. A művelet előtti kijevi érdeklődésekre a magyar fél az egész tervezett akciót letagadta.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4018151198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.06.23. 14:59:04

Ugyan ebből a három bekezdésből semmi újat nem tudhattunk meg, de köszönjük a fáradságot.

HunvaldBlog 2023.06.23. 16:02:13

Budapesten visszautasították a vádat és közölték: az érintettek szabadon mozoghatnak, nem tartják őket fogva. Ezek után érdekes lesz látni, hogy nyilatkoznak-e az első hazatérők, és ha igen, mit.

hirklikk.hu/kozelet/kerdes-mit-nyilatkoznak-az-elso-magyarorszagrol-ukrajnaba-hazatero-volt-hadifoglyok/417460/
süti beállítások módosítása