Hunvald-blog

228. Pá, kis aranyom pá?

2018. május 18. - HunvaldBlog

Nincs köztünk nagy-jelenet, könny sóhaj és egyebek
Ezt súgom csak teneked, drágám!
Pá, kis aranyom pá ... 

Vajon tényleg kirúgják Szájerné Handó Tündét? Ha esetleg valaki lemaradt volna róla: még szerdán szúrta ki az Index az Országos Bírói Tanács (OBT) aznapi üléséről készült összefoglalót, melyben a testület felszólítja Handó Tündét, hogy ha ideje engedi, tegyen már eleget törvényi kötelezettségeinek és tán végezze megfelelően a munkáját.

hando201802-1.jpg

Amennyiben pedig az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke a továbbiakban sem teszi meg a szükséges előterjesztéseket, nem válaszolja meg az OBT felhívásait, és nem adja meg a felügyeleti tevékenység gyakorlásához szükséges tájékoztatásokat, a tanács kezdemé- nyezni fogja, hogy megfosszák tisztségétől.

Az Országos Bírói Tanács felhívja az OBH elnökének figyelmét, hogy haladék- talanul tegyen eleget az OBT irányába fennálló törvényi kötelezettségeinek, tegye meg a szükséges előterjesztéseket, érdemben válaszolja meg az OBT felhívásait, és a felügyeleti tevékenység gyakorlásához szükséges tájékozta- tásokat adja meg. Amennyiben ennek nem tesz eleget, az OBT megfontolja a Bszi. 74. § szerinti eljárás kezdeményezését

 – áll az OBT összefoglalójában. A hivatkozott törvény szerint, ha Handó neki felróható okból 90 napon túlmenően elmulasztja a törvényi feladatait, vagy cselekménye, maga- tartása, mulasztása miatt a tisztségére méltatlanná vált, az OBT a tagok kétharmadának szavazatával indítványozhatja az Országgyűlésnél a menesztését. (Az már más kérdés, hogy a Fidesz mit szólna ehhez…)

Az elnök és az OBT közti ellentét január óta fokozódik, azóta, hogy a testületbe a magát sokszor mindenhatónak gondoló Handóval szemben kritikus tagok érkeztek. A konfliktus alapja az volt, hogy Handó önkényesen érvénytelennek minősített bírói pályázatokat; és nem volt hajlandó kinevezni azt a bírót, aki kétszer is első helyen végzett, inkább új pályá- zatot írt ki.

Ezt a gyakorlatot már bírósági ítélet is visszaélésnek nevezte, majd május elején az OBT is úgy találta, hogy Handó sorozatosan megsértette a törvényt. (via Index)

P.s.: Mostanra talán a bíráskodás az egyetlen olyan állami terület, amely valamennyire még őrzi a függetlenségét. Azonban több jel arra mutat, hogy ezen változtatni kíván a kormány; Trócsányi László hétfői parlamenti meghallgatásán már belengett, hogy a kétharmad birtokában mégis csak létrehozzák a kormány számára oly fontos, kényes ügyeket tárgyaló közigazgatási különbíróságokat. (És nem mellékesen már elkezdődött a Kúria bizgatása is…)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2413970338

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tisztességes Bírói Magatartásért önszerveződő szövetség működési keretei 2018.05.19. 10:58:39

ALAPVETÉSEK - ALAPÉRTÉKEK Elfogadva 2018.02.18 I. Szövetségünknek és az azt alkotó szervezeteknek egy közös célja van, amely a nevünkben szerepel. Tisztességes bírói magatartás elérése. Ezen a téren nagyon súlyos rendszerszerű hibákat, h...

Trackback: Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos 2018.05.19. 10:54:07

A  bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb  problémája.  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok,  gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak.   Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrc122 2018.05.18. 15:31:38

Nem véletlenül rakta őt oda a FideSS ahol van. Majd pont egy OBT fogja tudni eltávolítani.

A 90 nap több mint elég arra, hogy hozzanak egy megfelelő törvényt, vagy módosítsák a meglevőket. Ha a sima leszavazás nem lenne elég ...

br17 2018.05.18. 16:36:19

Ne már a bírói tanács mondja meg, hogy kit nevezzen ki az országgyűlés (értsd Orbán Viktor) az elnöküknek! Hová vezetne ez?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2018.05.18. 16:45:07

Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos

A bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb problémája. Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak. Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés eszközévé is vált. Ez ellen jött létre a Bírói Önkény Ellen mozgalom, mivel az állam nem teszi a dolgát, vagy nem eléggé jól.

teljes írás képekkel:
vilagnezet.blog.hu/2017/04/12/biroi_onkeny_ellen_mozgalom_kisokos

morph on deer 2018.05.18. 18:37:59

@br17:
”Hová vezetne ez?”

Így igaz!
Még a végén úgy nézne ki, mintha demokrácia lenne!
Ez valóban tűrhetetlen!

Muszáj megvédenünk az orbanizmust a demokraták áskálódásaitól!
Ha ez így megy tovább, még európai országként is aposztrofálhatnának minket, annál nagyobb szégyen pedig nem érheté a mi kis illiberális félázsiai banánköztársaságunkat, dicső vezérünkről már nem is beszélve!

Álljunk ki Szájerné teljhatalma mellett, sőt, követeljük, hogy legalább pallosjogot kaphasson!
(Ha már a phallos-jog nemigen segít a hölgyön...)

FCUK23 2018.05.18. 20:25:37

tényleg mindenki meghülyül, akit megcsap a börtön szele? az OBT nem tudja kirúgni Handót, de akkor vajon miről szól az írás?

ígyszeretlek 2018.05.18. 20:32:15

"... az OBT a tagok kétharmadának szavazatával indítványozhatja az Országgyűlésnél a menesztését. (Az már más kérdés, hogy a Fidesz mit szólna ehhez…)"

alien 2018.05.19. 00:15:11

@vilagnezet.blog.hu: ja persze ha a valóság nem olyan mint hiszed és felvetted a deviza alapú kölcsönt harminc évre háromszoros kamattal és mégis ki kell fizetned na az a biróbűnözés igen

alien 2018.05.19. 00:16:23

@FCUK23: arról, hogy majd ez a vihar a biliben, amit valaki gondosan megszervezett alkalom legyen hogy a leváltsák handót és hozzanak egy rosszabbat vagy központi igazgatás alá vegyék a bíróságot

alien 2018.05.19. 00:18:21

@morph on deer: most komolyan azt mondod, hogy az általuk odatett és mindenféle joggal felruházott de mégis valamennyire önjáró elnök elmozdítása és egy engedelmesebbre cserélése az jó lesz.
mert a ner ugye független öntevékeny szerveket akar?

alien 2018.05.19. 00:20:06

@rrc122: a fidess akarja eltávolítani az obt eddig nyolc évig miért nem volt ennyire szilaj? gondolkodjunk már. vasvári csaba reggel felkel és bepereli? te szoktad a nagyfőnöködet perelni? és vajon ha pereled mire számítasz ha nyersz?

alien 2018.05.19. 00:22:30

@vilagnezet.blog.hu: elolvastam a blogot, hol az önkény mesélj már? miben nyilvánul meg.

ember100 2018.05.19. 09:26:26

@alien:
Helló !

Így igaz !
Amikor az emberek felvettél a devizahitelt mind tudták hogy a deviza fel a forint le megy :)
És IGEN a fityesz teljesen jól megvédte a devizahiteleseket :)
NA NE MÁR !

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2018.05.19. 10:56:45

Törvényszegő a Fővárosi Törvény*szék. -Jogerősen
Bírói Önkény Ellen
·2017. március 12

A Bírói Önkény Ellen Mozgalom intézkedéseinek ez az első komoly sikere. Két tőlük független bíróság által, jogerősen megállapításra került, hogy jogsértők. A jogsértés gyakorlatilag általuk történő bűncselekmény elkövetését is jelenti.
Az első fokon Székesfehérvári Törvényszék megállapította az alapperben eljáró Fővárosi Törvényszék törvények és jogszabálysértéseit.
Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette a Fővárosi Törvényszék többrendbeli elmarasztalását és a részleteket kihagyva csak a lényeget idéznénk:
„Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy az alperes által lefolytatott alapeljárásban történt eljárási szabálysértések a felperes tisztességes eljáráshoz való jogát sértették.”
A törvények szerint áltudós** Fazekas Sándornak a Fővárosi Törvénytelenségi-szék (de inkább már csak hokedli) elnökének kötelessége lenne az adott eljáró bíró, mégpedig Vavrikné ellen fegyelmi és-vagy büntető eljárást indítani, a mentelmi jogának a feloldásával, vagy annak a kezdeményezésével. Mivel a törvénytelenségekről tudott és ezen kívül is sok más esetben is törvénytelenül járt el ő maga is, neki pedig SOS be kellene nyújtani a lemondását.
Jelenlegi és jövőbeli sikerünk annak az alapelvünknek köszönhető, hogy nem a bírók ellen vagyunk, hanem a bírói önkény ellen küzdünk. Ebben a küzdelemben pedig már egyre több tisztességes és törvénytisztelő bíró is egy oldalon, egy érdekeltségben van velünk. Egyre több bíró szeretne egy megtisztulást és valódi jogállamot. Ahogyan mi is.
Bírói Önkény Ellen mozgalom, Iván Gábor IGe - alapító, vezető

** "A törvények szerint áltudós " a "dr."-t helyettesítő szövegrész. A “dr.” megjelölés a jelenlegi egymásnak ellentmondó törvények szerint sem jelent tudományos fokozatot. Annak használata tehát megtévesztő.

www.facebook.com/notes/b%C3%ADr%C3%B3i-%C3%B6nk%C3%A9ny-ellen/t%C3%B6rv%C3%A9nyszeg%C5%91-a-f%C5%91v%C3%A1rosi-t%C3%B6rv%C3%A9nysz%C3%A9k-joger%C5%91sen/1355082414584488/

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.05.19. 11:01:49

@FCUK23:

maga OrBán akarja majd eltávolítani. Ezért:

Handó Tünde férje és az elhagyott sunyi pártiratok
Nem városi legenda: - Szájer József elhagyta, az ellenzék olvasta és választási beszédtaktikát váltott. Hangyaf.szny.val bukott a zorbán és összetörte az irodáját mérgében majd évekig nem az Országházba, hanem kezelésre járt :-) Minek kellene a zorbánnak ellenség, ha ilyen barátai vannak :-) Nem is gondolva ugyebár Lajosra! :-)

erkolcstan.blog.hu/2018/01/31/hando_tunde_ferje_es_az_elhagyott_sunyi_partiratok
süti beállítások módosítása